czwartek, 26 lipca 2012

PRZEPIS NA... SUSZONE POMIDORY.




Niedługo sierpień i czas suszenia pomidorów. Tradycyjnie suszy się je w słońcu, chowając do domu jedynie przed nocą i deszczem. Ja musiałam zadowolić się domowym piekarnikiem, ale i tak wyszły pyszne ;)







Przypraw celowo nie określam, bo każdy może je zrobić "po swojemu". Świetnie komponują się z czosnkiem, bazylią, oregano, pietruszką czy kaparami.

Pozdrawiam,

ach!

4 komentarze:

  1. Ostanio jadłam pastę z suszonych pomidorów, to było moje pierwsze spotkanie organoleptyczne z pomidorem w tej postaci. I mi smakowały. I kto wie, czy nie zrobię takiego słoiczka na próbę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrób koniecznie. Są pyszne np. z kawałkiem mozarelli na ciabatcie ;)

      Usuń
  2. Moje ukochane smaki.... cydr, suszone pomiory.... zrób jeszcze szynkę parmeńską, a Cię ozłocę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na szynkę parmeńską się raczej nie porwę, bo to poważna sprawa, ale cieszę się że mamy podobne gusta kulinarne ;)

      Usuń

Ach jak się cieszę, że tu jesteś! Wielkie dzięki za komentarz ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...