poniedziałek, 21 października 2013

MÓJ PRZEPIS NA... KANAPKĘ Z DYNIĄ!




Powiedzmy (napiszmy) to sobie szczerze!

Matka trójki (małych!) dzieci nie ma czasu na nic!

Na nic poza dziećmi oczywiście ;)

Na nic poza dziećmi i… jedzeniem, bo jeść przecież trzeba!

Dziś więc przepis na to, jak przy dzieciach z głodu nie paść, a przy tym zjeść zdrowo, smacznie i szybko!!!


Potrzebne będą:
- Wasz ulubiony razowy chleb,
- Wasz ulubiony serek biały,
- pieczona dynia (przepis poniżej),
- świeża pietruszka,
- nóż.


Jak pieczemy dynię?

Dynię (ja wybrałam odmianę Hokkaido) kroimy na plasterki o grubości jednego centymetra. Układamy ją na blaszce, polewamy oliwą i oprószamy solą. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 h w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu dynia ma być miękka i soczysta. Uważajcie żeby jej nie spalić!

Koniecznie dajcie znać jak Wam smakowało!

Smacznego,

ach!

12 komentarzy:

  1. Aniu, dynia zawsze i o każdej porze :) a w takiej postaci, to w zasadzie bezobsługowy przepis :) Super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) i tylko takie bezobsługowe przepisy mnie ostatnio interesują ;)

      Usuń
  2. t..t...t..t...trójka? jak? jak dajesz radę? ja właśnie schowałam się do szafy i z niej nie wychodzę do rana, a mam tyko dwójkę. Chorych aktualnie!:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;) Ja z szafy nie wychodzę ;D U mnie też aktualnie dwójka chorych ;) ach!

      Usuń
  3. Jak w opcji bez pietruszki też dobrze smakuje to się piszę! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. dynia jest, ser biały też, chleb świeży, czyli jutro mam pyszne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm pychota! tez bym zjadła coś takiego:)
    buziaki i dobrego dnia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj koniecznie ;) Dziękuję i nawzajem! ach!

      Usuń

Ach jak się cieszę, że tu jesteś! Wielkie dzięki za komentarz ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...