środa, 8 sierpnia 2012

PRZEPIS NA... KANAPKI Z PŁYNNYM MIODEM.


Lato to czas miodobrania. O tej porze roku miód, zanim się skrystalizuje, pozostaje w stanie płynnym. Warto więc wykorzystać tę jego zaletę i przygotować... kanapki z płynnym miodem.



Kromki ULUBIONEGO chleba (razowy, żytni, wieloziarnisty itp.) smarujemy ULUBIONYM serkiem waniliowym (Philadelphia, wiejski itp.) i polewamy ULUBIONYM miodem. Całość koniecznie posypujemy orzechami włoskimi i… delektujemy się smakiem lata.

UWAGA!
Pamiętajcie, żeby nie przegrzewać miodu, który już skrystalizował. W wysokiej temperaturze miód traci swoje cenne wartości odżywcze, dlatego np. nie powinniśmy słodzić miodem GORĄCEJ herbaty czy ziół.


ORZECHOWE LOWE

Polewanie kanapek miodem to jedno z najbardziej kreatywnych czynności w kuchni, nieprawdaż? ;)
Pozdrawiam, ach!

9 komentarzy:

  1. Miód i orzechy, to dla mnie smaki bożonarodzeniowe :) No ale fakt, trudniej wtedy o płynny miód. Mniam, uwielbiam taką słodycz!

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie coś takiego "chodzi" za mną od tygodnia, jutro kupię miód [ lubię gryczany z białym serem ] :)

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowicie to wygląda na zdjęciach:)
    Mój tato miał kiedyś dwa ule:) pamiętam te czasy,kiedy zajadałam chleb z miodkiem własnej produkcji-mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. o mniam ;D a ja dziś nie tylko na śniadanko miałam miodek ale również jako maseczkę na buzię ;D jeśli nie spróbowałaś polecam , cera promienieje!!! Ja miód uwielbiam ;D kanapki na pewno pyszne , pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O! Czekam na przepis maseczkowy! ach!

      Usuń
  5. Uwielbiam taki miód ściekający z chleba! Ale z białym serem nigdy nie jadłam, może się skuszę?..

    OdpowiedzUsuń
  6. Miodowe kanapeczki pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam. Fajnie, że napisałaś, o tym nie podgrzewaniu miodu za mocno, mało kto wie chyba.

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam! Jak pysznie u Ciebie! Uwielbiam takie śniadanko z miodem! :) Zwłaszcza z serkiem! Pycha!

    OdpowiedzUsuń

Ach jak się cieszę, że tu jesteś! Wielkie dzięki za komentarz ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...